Onderwijs voor Morgen

Het onderwijs moet na de coronapandemie kinderen nog beter opleiden voor de arbeidsmarkt van morgen. Dat betekent dat volop gebruik moet worden gemaakt van de digitalisering om gepersonaliseerd onderwijs te creëren, geschikt om op maat het talent van ieder kind te ontwikkelen.

Tegelijkertijd wordt de menselijke maat belangrijker dan ooit. Alleen een inspirerende docent kan jongeren boeien en passie voor zijn vakgebied bijbrengen.

Toekomstbestendig onderwijs herwaardeert geschiedenis. De geschiedenis herhaalt zich immers altijd, alleen de vorm waarop dat gebeurt is anders. Hoe kunnen scholen en leraren zich voorbereiden op deze nieuwe tijd?

We missen jaarlijks 8 miljard euro aan exporten naar Duitsland, omdat we geen Duits meer spreken. Onze elite van morgen spendeert 8 tot 10 uur per week aan het leren van dode talen als Grieks en Latijn, terwijl Chinees en Hindi juist belangrijke talen van de toekomst zijn.

Ondernemerschap wordt cruciaal op de arbeidsmarkt van morgen, want klassieke werkgevers-werknemers-verbanden worden schaars. Zelfmarketing wordt belangrijk. Ieder kind moet zich senang voelen met technologie, maar niet iedereen hoeft ‘een bèta’ te zijn.

Ook voor alpha’s is er een arbeidsmarkt, alleen een andere dan menigeen nu denkt. In de ‘diplomademocratie’ die we nu hebben, worden er teveel hoogopgeleid: all chiefs, no Indians.

Ambachten keren terug, gemoderniseerd door de technologie. Voor laagopgeleide mannen, de huidige verliezers van de vooruitgang, moet nieuw werk en daarbij passend onderwijs worden bedacht.

Spannende tijden voor het onderwijs dus. In deze lezing komt Bakas met inspirerende voorbeelden, ideeën en suggesties voor allen die in het onderwijs werken of er op een andere manier mee te maken hebben.

BOEK NU!

Bestel het boek

Meer weten of een lezing boeken?

Stuur een mail naar info@trendsbybakas.nl. Wij vertellen U dan alles over de lezingen, de mogelijkheden, tarieven en U kunt uw publiek verblijden met een Bakas-trendboek in een reguliere of maatwerk-editie. Lezing en boeken kunnen tegen een aantrekkelijke prijs gecombineerd worden.

Video Onderwijsinrichting van morgen

Loading...