De Toekomst van Energie

Er is plenty energie voor iedereen en die energie kan de komende tijd gewonnen worden op slimmere manieren, waardoor een tijdperk aanbreekt van permanent goedkope energie. Thorium MSR Centrales leveren straks spotgoedkope energie, en ook getijdenenergie en energie uit zeewier en zeegolven komen eraan. Zonne-energie wordt steeds goedkoper, aardwarmte gaat bijdragen aan onze energievoorziening, geothermie wordt belangrijker en ook energie-efficiëntie wordt beter. Goedkope energie zorgt voor het einde van oude verdienmodellen in de energiebranche, maar leidt ook tot het einde van windenergie in de huidige vorm.

Willen we van de 21ste eeuw een gouden eeuw voor de hele mensheid maken, dan moeten we de beschikbaarheid van water, energie en grondstoffen goed geregeld hebben. Hoewel er op deze terreinen veel pessimisme heerst, is daar geen enkele reden toe. Er komen superslimme systemen voor watermanagement, waardoor de 1 tot 2 procent zoet water op deze wereld prima gebruikt kan worden voor 9 miljard mensen, zonder dat er wateroorlogen hoeven te komen.

Bovendien worden we steeds beter in het ontzouten van zeewater, waarmee de hoeveelheid zoet water op aarde nog eens exponentieel kan toenemen. 

Fossiele energievormen blijven deel uitmaken van de energiemix van morgen, terwijl enkele nieuwe energievormen een enorme opmars doormaken. De meeste afvalstoffen worden straks hergebruikt.

Er komt bovendien een biobased economy, waarin plantenresten de grondstof leveren voor de chemie en andere branches. Bakas laat zien welke doorbraakinnovaties plaatsvinden achter de krantenkoppen van vandaag. 

Hij verhaalt over slimme wc’s, huizen die zichzelf van energie voorzien, groenere kolencentrales, kolen die ondergronds tot gas worden gemaakt, LNG, nieuwe mobiliteit, auto’s en vliegtuigen van de toekomst, de doorbraak van zonne-energie, space mining, smart water grids, smart energy grids, woestijnen die weer gaan bloeien en nieuwe verdienmodellen op het gebied van water, energie en grondstoffen. 

BOEK NU!

Bestel het boek

Meer weten of een lezing boeken?

Stuur een mail naar info@trendsbybakas.nl. Wij vertellen U dan alles over de lezingen, de mogelijkheden, tarieven en U kunt uw publiek verblijden met een Bakas-trendboek in een reguliere of maatwerk-editie. Lezing en boeken kunnen tegen een aantrekkelijke prijs gecombineerd worden.

Loading...