Boeken

Hutspotgod

Naar een Nieuw Groot Verhaal voor Mensheid 4.0

Hutspotgod
Rijk geïllustreerde Paperback 19,95
Eboek 9,95

Hutspotgod Video

Het Tijdperk van Chaos

Alle grote veranderingen worden voorafgegaan door chaos. Veranderingen en innovaties verlopen vaak geleidelijk, maar eens in de zoveel tijd verlopen ze razend snel.
Deze revolutionaire periodes, zoals de Renaissance en de Industriële Revolutie, werden voorafgegaan door een periode van chaos.
In Florence overleed bijvoorbeeld in zo’n chaotische periode een derde van de bevolking aan de Pest, terwijl de stad tegelijkertijd een vermaard centrum van innovatie werd. Daarna begon daar de Renaissance.

Het tijdperk van Chaos
Rijk geïllustreerde Paperback 22,95
Eboek 9,95

Tijdperk van Chaos video

Vitaal Platteland

We leven in een tijd van rurbanisatie: hybride werkende stedelingen vestigen zich in buitengebieden. Plattelanders en importbewoners leren zich op een spannende manier met elkaar te verhouden. Frankrijk beschermt nu al de geluiden en geuren van het platteland: mest en hanengekraai horen bij het buitenleven en behoren nu tot het nationale erfgoed.
Nederland en Vlaanderen zullen volgen. Digitalisering 4.0 leidt tegelijkertijd tot meer robotisering, artificiële intelligentie en e-commerce waardoor het platteland meer voorzieningen krijgt als eerst 5G en straks 6G internet is uitgerold. De ‘stikstofcrisis’ heeft grote gevolgen voor het platteland: er gaan boerderijen verdwijnen. Maar cocaïnewasserijen, fabricage van synthetische drugs, stropers en overlast gevende ‘veiligelandiers’ in azc’s ondermijnen de buitengebieden. Nostalgie is populair, maar straks maken we melk uit gras, zonder tussenkomst van de koe. Van stamcellen van koeien, kippen, geiten, schapen, herten en eenden maken we straks smakelijk vlees zonder de beessies te slachten. Immigranten gaan vergrijzende dorpjes in baarstaking ‘omvolken,’ zoals in Italië al gebeurt. Het reparatiegilde vindt nieuwe woon-werkplekken in verlaten boerderijen. Het platteland is zichzelf in deze chaotische overgangstijd opnieuw aan het uitvinden en heeft uitzicht op een nieuwe toekomst. Nu al is het platteland in trek bij startende internetondernemers en MKB’ers. Ook jongeren trekken in verschillende Europese landen, vaak uit financiële overweging, weer naar demografische krimpgebieden, waar debhuizenprijzen en de kosten van levensonderhoud nog te behappen zijn. Op naar rurbanisatie en e-towns dus. In dit boek worden trends en kansen voor het platteland in kaart gebracht. Als we die benutten krijgen we nieuwe Blauwe Zones.

Shah Shaikkariem deed als consultant, interim-manager en bestuurder veel ervaring op in plattelandsregio’s in Brabant en Gelderland en is dus een insider. Trendwatcher Adjiedj Bakas publiceerde als outsider al eerder over trends die tot een revitalisering van het platteland kunnen leiden. Gezamenlijk schreven zij dit boek dat verschillende visies, denkwerelden en verschillende vormen van kennis en creativiteit bij elkaar brengt.Jan van Zanen, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) schreef het voorwoord.

Vitaal Platteland
Winkelprijs 22,95

Vitaal Platteland Video

De Toekomst van Zorg

De zorgsector is tijdens de corona-pandemie dramatisch veranderd. De digitalisering en technologisering zijn versneld, flexibiliteit is toegenomen door het dealen met de crisis, maar ook het personeelsverloop is toegenomen. De branche is relevanter dan ooit, zeker door de toenemende vergrijzing. Maar het Centraal Planbureau waarschuwt dat de zorg straks onbetaalbaar wordt. Hoe met alle trends en uitdagingen om te gaan. Deze lezing geeft stakeholders in de zorg een inkijkje in de zorg van morgen. Doordat Adjiedj door zijn ziektes van hem en zijn man van de afgelopen jaren ook ervaringsdeskundige in de zorg is geworden, lardeert hij zijn verhaal met anecdotes en persoonlijke ervaringen met zorgverleners.

 

De Toekomst van Zorg
Rijk geïllustreerde Paperback 22,95
Eboek 9,95

Video De Toekomst van Zorg

Jeugdigen en gezondheid in een snel veranderende wereld

Prijs: nog niet bekend

Het Reptielenfonds

In de Quote boeken-top-10!
Na vele jaren eindelijk weer een Nederlandse roman die zich in het bedrijfsleven afspeelt:
Het Reptielenfonds van mijn man Vinco David. Hij kreeg een lovende recensie in de Telegraaf en werd door Quote tot een van de meest inspirerende boeken van 2021 uitgeroepen. Welverdiend!

Het Reptielenfonds van Vinco David
Prijs 17,95

Het Reptielenfonds Video

Noua Renaștere

Van Adjiedj Bakas en Victor Velea.

Noua Renaștere
Rijk geïllustreerde Paperback 22,95
Eboek 9,95

Eerder verschenen

Loading...